Çek Senet ve Resmi Evrakta Sahtecilik

Çek Senet ve Resmi Evrakta Sahtecilik

Çek Senet ve Resmi Evrakta Sahtecilik

Çek Senet ve Resmi Evrakta Sahtecilik

Çek senet ve resmi evrakta sahtecilik hizmeti nedir, hangi durumlarda yapılır, detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Değerli belgelerin sahte ya da bozulmuş olup olmadığı, el yazısı ve imzanın aynı kişi tarafından üretilip üretilmediğinin ortaya çıkartılması ayrıca makine yazılarının incelenmesi adli belge incelemenin konusudur. Bu incelemelerin tamamı 22 yıllık deneyimli akademisyen belge inceleme uzmanımız tarafından yapılmaktadır ve belge inceleme raporu sağlanmaktadır.

  • İmzanız taklit edilerek bir evrakta kullanıldı ise,
  • İmzanızın değerli bir evrak üzerine teknoloji marifetiyle taşındığını düşünüyorsanız,
  • Senet/çek meblağında veya ödeme tarihinde oynama yapıldıysa,
  • Çek – Senet sahteciliği varsa,
  • Yazınız taklit edilerek suç unsuru bir durum size isnat ediliyorsa,
  • Belge üzerindeki mühür ve/veya kaşenin orijinal olup olmadığından şüphe ediyorsanız,
  • Soruşturma dosyanızdaki bir raporun doğruluğundan emin değilseniz,
  • Belge incelemede lehinize olan hususların tespitini istiyorsanız

Sahtecilik, hakiki olmayan bir belgenin üretilerek bunun aslı gibi piyasaya sürülmesi ve kullanılmasıdır.  Bu bağlamda Adli belge incelemesi kapsamında sahte belge incelemesi, imza incelemesi, senette imza incelemesi, çekte imza incelemesi, Çek-senet sahteciliği incelemesi, el yazısı ve makine yazıları incelemesi yapılmaktadır.  

Resmi belgede sahtecilik

Resmi belgede sahtecilik incelemelerinde karşımıza çok farklı türlerde sahtecilikler çıkmaktadır. Örneğin belge orijinalinin taklit edilmesi yoluyla aslına benzeyen ancak bazı güvenlik özelliklerini içermeyen belge sahtecilikleri külli sahtecilik olarak karşımıza çıkar. Nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet gibi sahte resmi belgelerin üretilmesi buna örnek verilebilir.   

Kısmi sahtecilik ise orijinal bir belge üzerinde farklı sahtecilik yöntemleri kullanılarak yapılan değişiklikle ortaya çıkan sahteciliktir ki, buda fotoğraf değişikliği, kimlik bilgilerinin kimyasal veya mekanik yöntemlerle silinerek yeni kimlik bilgilerinin eklenmesi, ilave yaparak, karalama yapmak suretiyle kapatarak yapmak gibi yöntemler kullanılarak yapılan sahteciliklerdir. Bu bağlamada çek ve sentlerde değerini değiştirmek için yapılan sahtecilikler çokça karşımıza çıkmaktadır.  

         belge düzenlenmesi                      üstü karalanmış yazılar  

Gerçeğe Aykırı Belge düzenlemesinin cezası 

Türk ceza Kanununda sahtecilikle ilgili düzenleme 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu altında 197 ila 210. Maddelerle düzenlenmiştir.   

TCK nın 4. bölümünde kamu güvenine karşı işlenmiş suçlar olarak düzenlenmiş olup şikayete bağlı bir suç değildir. Parada sahtecilik, mühürde sahtecilik, resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi bozmak yok etmek veya gizlemek, resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan, özel belgede sahtecilik, özel belgeyi bozmak yok etmek veya gizlemek, açığa imzanın kötüye kullanılması, resmi belge hükmündeki belgelerde yapılan sahtecilikler olarak karşımıza çıkar. Bu hükümlerin neredeyse tamamı gerçeğe aykırı belge düzenlemenin farklı yöntemlerini tanımlayarak yapılan düzenlemelerdir ve hepsinin idari-adli para cezalarının yanında hapis cezaları da vardır.  Bu durumda sahte belge düzenleyen, başkasının imzasını taklit ederek resmi veya özel belgeye imza atan kişi sahtecilik suçunu işlemiş olur. 

Uzman kadromuzla iletişim sayfasından iletişime geçerek senette imza incelemesi fiyatı, çekte imza incelemesi fiyatı vb. fiyatlandırmalara ulaşabilirsiniz.

Uzman kadromuzla iletişim sayfasından iletişime geçerek  belge inceleme fiyatı vb. fiyatlandırmalara ulaşabilirsiniz.

İmza inceleme ve analizi hizmetimizi de inceleyebilirsiniz.